Kosárlabda

Hanga hét pontja, botrány Lóránték meccsén

Elszabadult a pokol a pályán: a bírót megütötte egy hazai szurkoló, a játékoskijáratot összenyomták a drukkerek...

2015.03.16 10:08MTI

Hanga Ádám 7, Lóránt Péter pedig 4 pontot dobott hétvégén az olasz kosárlabda-bajnokság 22. fordulójában.

Az Avellinót erősítő - és nemrég az All Star-gálán is szerepelt - Hanga 35 perc alatt 9 lepattanót és 7 gólpasszt is gyűjtött a harmadik helyen álló Sassari elleni, odahaza 83-70-re elvesztett találkozón.

"Továbbra is öncélúan játszunk, nincs meg a parketten az összhang. Nem dobtam jól, ami zavar. Mezőnyben sokat dolgoztam, és amikor a megfelelő ötös volt a pályán, jól mozgattam a többieket" - nyilatkozta az MTI-nek Hanga.

A szintén válogatott Lóránt - aki januárban írt alá a Pesaróhoz - 26 perc alatt öt lepattanót is szedett a Capo d'Orlando ellen idegenben 70-69-re megnyert találkozón, amely botrányos körülmények között fejeződött be.

"Négy tizedmásodperccel a vége előtt a csapattársam értékesített büntetőivel nyertünk. Utána elszabadult a pokol a pályán: a bírót megütötte egy hazai szurkoló, a játékoskijáratot összenyomták a drukkerek, nehezen tudtunk az öltözőbe kimenni, majd a buszunkat sem engedték ki a hazai ultrák a parkolóból. Végül rendőri felvezetéssel hagytuk el a szicíliai várost" - mondta a 29 éves kosaras, hozzátéve: három távoli dobása is "kicsordult" a gyűrűből, de a védekezésével és a többi mutatójával elégedett.

Hangáék a 11., Lóránték pedig a 13. helyen állnak a 16 csapatos élvonalban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.