Vállműtét vár a tornászra

Jövő héten műtik Berki Krisztiánt

Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem a napokban, hanem várhatóan a jövő héten kerül sor a lólengésben olimpiai és világbajnok Berki Krisztián vállműtétjére.

2015.03.11 19:08MTI

A magyar szövetség (MATSZ) szerdai közleménye szerint az Újpest 29 éves tornásza beteg, és Halasi Tamás, a magyar válogatott orvosa szerint meg kell várni, amíg teljesen meggyógyul.

"Egyelőre itthon fekszem és kúrálom magam, mivel folyamatosan megy le-föl a lázam" - idézte a MATSZ közleménye a 30. születésnapját jövő szerdán ünneplő Berkit, aki hozzátette, őt is bosszantja, hogy csúszik a beavatkozás, ugyanakkor úgy véli, "még időben" vannak.

"A válogatott orvosa szerint csak végszükség esetén műtenének ilyen állapotban, ilyenkor ugyanis nagyobb az esély a tüdőgyulladásra vagy a seb elgennyesedésére. Szerencsére esetemben nincs szó a gyors beavatkozás szükségességéről, így most szépen ki kell feküdnöm a betegséget, és ha meggyógyultam, jöhet az operáció" - tette hozzá Berki Krisztián.

A hatszoros Európa-bajnok tornász a műtét utáni felépülés miatt biztosan kihagyja az április 13. és 19. között sorra kerülő montpellier-i kontinensviadalt, ugyanakkor az október 24-én rajtoló glasgow-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságon már ott lehet.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.