Légfegyveres Eb

Ezüstérmes a pisztolyos junior lány csapat

Ezüstérmet nyert az Egri Viktória, Nagy Vivien, Almássy Dóra összeállítású pisztolyos csapat a junior lányok versenyében az Arnhemben zajló 10 méteres - korábbi nevén légfegyveres - Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján, amelyen egyéniben Egri a negyedik helyen végzett.

2015.03.05 18:22MTI

A viadal honlapja szerint a trió 1117 körrel zárt, és négy körrel maradt el a győztes orosz csapattól.

Egyéniben Egri 375 kört ért el a 40 lövéses alapversenyben, ezzel hatodik helyen jutott fináléba. Ott új verseny kezdődött a nyolc finalista között, és bár a magyar sportoló az első lövések után még nem állt jól, folyamatosan lépett egyre feljebb, végül a 16. lövés után esett ki, azaz negyedik lett 156,9 körrel. A számot az orosz Margarita Lomova nyerte meg. Nagy Vivien és Almássy Dóra egyaránt 371 kört ért el az alapban, ezzel előbbi a 17., utóbbi pedig a 18. helyen végzett.

A pisztolyosok a magyar küldöttség ötödik érmét szerezték meg Arnhemben, ahol a szerdai nyitónapon a 14 éves Gáspár Lalita a junior női puskások között, Major Veronika pedig a junior női futócéllövők 40 vegyes számában győzött, míg a felnőtteknél a Boros László, Sike József, Tasi Tamás összeállítású csapat harmadik lett a férfi futócél 30+30-as számban, csütörtökön pedig Péni István végzett másodikként puskában a junior férfiak között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.