Siker

Kilenc magyar érem a korosztályos vívó Eb-n

Kilenc érmet nyertek a magyarok a maribori korosztályos vívó Európa-bajnokságon.

2015.03.05 17:48MTI

A küldöttség a múlt héten a 18 év alattiak között, azaz a kadett korosztályban három dobogós helyezést gyűjtött: a női párbajtőrcsapat a második, a férfi párbajtőr-válogatott és a női tőregyüttes pedig a harmadik helyen végzett. Ezt követően az idősebbek, vagyis a juniorok versenyében öt éremmel zártak a magyarok: a kardozó Márton Anna és a párbajtőröző Kun Anna Európa-bajnok lett, míg a tőröző Dósa Dániel és a párbajtőröző Bányai Zsombor ezüstöt, a tőrben szereplő Pásztor Flóra pedig bronzot nyert. Csapatban a férfi párbajtőr-válogatott állhatott fel a dobogóra, mégpedig annak a második fokára.

A csütörtöki zárónapon - a szlovéniai verseny honlapja szerint - a férfi kardcsapat ötödik, a női tőregyüttes hatodik, a női párbajtőrcsapat pedig hetedik lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.