Tenisz

Davis Kupa: megvan a magyar-moldovai meccs párosítása

Borsos Gábor Radu Albottal, Fucsovics Márton pedig Andrei Ciumackal mérkőzik a pénteki nyitónapon a Magyarország-Moldova tenisz Davis Kupa-mérkőzésen, amelyre a győri Egyetemi Csarnokban kerül sor.

2015.03.05 17:03MTI

Az euro-afrikai zóna II-es csoportjában rendezendő párharc sorsolását csütörtökön készítették el a Győri Városházán.

Pénteken 14 órakor kezdődik a játék, a szombati párosmeccset pedig 13 órától láthatják a nézők: a Fucsovics, Gödry Levente duó ellenfele az Albot, Ciumac kettős lesz. Vasárnap 11 órától előbb Fucsovics Albottal, majd Borsos Ciumac-kal méri össze tudását.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szabályok értelmében a kapitányok a szombati és vasárnapi összecsapások játékosait megváltoztathatják.

A sorsoláson Győr alpolgármestere, Radnóti Ákos elmondta, hogy a megyeszékhely 2009 után második alkalommal ad otthont Davis Kupa-mérkőzésnek. Úgy fogalmazott: Győr az ország egyik legsportosabb városa és reméli, hogy a mostani eseménnyel is népszerűsíteni tudják a sportágat. Utalt a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) is, amelyre új teniszpályákat építenek.

Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára az MTI kérdésére elmondta, hogy győzelemre számít, annál is inkább, mert véleménye szerint a győri kemény pálya a magyaroknak kedvez.

A Kuhárszky Zoltán irányította hazai csapatot Fucsovics, Borsos és Gödry mellett Filipenko Viktor alkotja.

A vendégeknél Iurie Gorban válogatottjában Albot és Ciumac mellett Maxim Bulat és Andrei Golban kapott helyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.