Junior férfi puskások

Légfegyveres Eb: Péni István ezüstérmes a juniorok között

Az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István ezüstérmet nyert a junior férfi puskások között a hollandiai Arnhemben zajló 10 méteres - korábbi nevén légfegyveres - sportlövő Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

2015.03.05 16:14MTI

A már a felnőttek között is szép eredményeket elért 18 éves sportlövő a 60 lövéses alapversenyből 620,7 körös eredménnyel a negyedik helyen jutott a nyolcas fináléba, ahol mindenki tiszta lappal kezdett. A viadal honlapja szerint a döntőben az UTE sportolója nem kezdett jól, ám folyamatosan jött fel, s végül 205,4 körrel megszerezte a második helyet.

Az orosz Vlagyiszlav Fetyiszov kiemelkedően szerepelt a fináléban, és 208,7 körrel győzött.

A szám másik két magyarja közül Pekler Zalán a 13., Boda Bence pedig a 34. helyen végzett a 47 fős mezőnyben.

Péni István a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte meg a kontinensviadalon, ahol a szerdai első napon a 14 éves Gáspár Lalita a junior női puskások között, Major Veronika pedig a junior női futócéllövők 40 vegyes számában győzött, míg a felnőtteknél a Boros László, Sike József, Tasi Tamás összeállítású csapat harmadik lett a férfi futócél 30+30-as számban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.