Birkózás

Kötöttfogású Magyar Nagydíj: Lőrincz Tamás szereplése kérdéses

A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás a múlt hétvégén bélfertőzést kapott, így erősen kérdéses a szereplése a szombaton és vasárnap sorra kerülő szombathelyi kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjon.

2015.03.05 15:18MTI

Struhács György, a szakág szövetségi kapitánya csütörtökön az MTI-nek elmondta: egyelőre nem hozták meg a végleges döntést, ám a ceglédiek kiválósága nincs a legjobb erőállapotban.

"Tamással azt beszéltük meg, hogy csütörtök estig várunk, meglátjuk, hogy lesz, s együtt döntünk arról, van-e értelme indulnia a szombathelyi viadalon" - nyilatkozta a szakember, hozzátéve, hogy a válogatott egyik húzóemberének számító birkózó infúziót is kapott betegségére, s most nagyjából 50 százalékos állapotban van.

Az már korábban eldőlt, hogy Lőrincz Tamás kétszeres világbajnoki bronzérmes öccse, Viktor februári vakbélműtéte miatt nem léphet szőnyegre az Aréna Savariában, a csapat többi tagja ugyanakkor jól van, így más nem fog hiányozni. A nézők láthatják majd többek között a tavaly világ- és Európa-bajnoki címet szerzett Bácsi Pétert a 80 kilogrammosok mezőnyében, valamint a 2009-es vb-győztes Kiss Balázst (98 kg), az olimpiai és világbajnoki harmadik Módos Pétert (59 kg) és a 2014-ben Európa-bajnoki ötödik Szabó Lászlót (75 kg) és Lám Bálintot (130 kg) is.

A válogatott az elmúlt két hétben Tatán készült, méghozzá nem "magányosan", mivel a szombathelyi viadal felvezetéseként 20 ország részvételével nemzetközi edzőtábort rendeztek a helyszínen.

"Reggeltől estig dolgoztunk, a teremben 120-130 birkózó tréningezett együtt, remek, s nagyon hasznos edzéseket tudtuk végezni" - mondta Struhács György

A szakvezető a szombathelyi viadalról elmondta, hogy a nevezések alapján hatalmas lesz a mezőny, s nem csupán számában, hanem színvonalában is komoly verseny, jó felmérő lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.