Bernd Storck

Az utánpótlás fejlesztése az MLSZ új sportigazgatójának legfőbb célja

Bernd Storck meglátása szerint a magyar futballnak - akárcsak Dárdai Pál és Király Gábor idejében - most is sok tehetsége van, akiket azonban fejleszteni és "felépíteni" kell.

2015.03.05 15:10MTI

Az utánpótlás-válogatottak felépítését tartja legfontosabb feladatának Bernd Storck, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden kinevezett sportigazgatója.

Az 52 éves német szakember csütörtökön az MLSZ telki edzőközpontjában sajtóbeszélgetésen vázolta elképzeléseit. Meglátása szerint a magyar futballnak - akárcsak Dárdai Pál és Király Gábor idejében - most is sok tehetsége van, akiket azonban fejleszteni és "felépíteni" kell.

"Hatalmas kihívás és büszke vagyok rá, hogy egy ekkora futballhagyományokkal rendelkező nemzet kért fel, de hagyjuk a múltat, sikeres akarok lenni" - reagált arra a felvetésre Storck, hogy a magyar válogatott csaknem harminc éve nem szerepelt világbajnokságon, így a közvélemény rendkívül türelmetlen és eredményt vár.

Az új sportigazgató kiemelte, a belga Double Pass céggel - amely a magyar akadémiákról készített átfogó jelentést - is egyeztet majd, az egész országban szeretnének szakmai segítséget nyújtani az utánpótlás-nevelő létesítményeknek.

Storck azt mondta, néhány utánpótlás-találkozót már megtekintett, és úgy gondolja, hogy a fiatal magyar játékosok motiváltak és nyílt gondolkodásúak, ugyanakkor néha "szervezetlenül rámenősek a pályán", és a labda nélküli mozgásoknál is látott problémát.

A szakember jelezte, nem prédikálni szeretne majd az akadémiáknak, hanem a német minta alapján tanácsokkal, kiegészítésekkel látná el a klubokat, így inkább "ő kérdez majd, hogy mit tehet értük".

Storck legelső feladataként az U17-es válogatottal kapcsolatos teendőket nevezte meg, a gárda ugyanis március 20. és 25. között Telkiben játszik majd Európa-bajnoki selejtezőt a cseh, a skót és a bosnyák csapattal. Mint mondta, az előtte álló rövid időben megpróbálja stílussal felvértezni az együttest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.