Befejezte pályafutását

Szélig Viktor is szögre akasztja a hokibotot

A 39 éves hátvéd az elmúlt kilenc szezonban a francia Briancont erősítette, amellyel tavaly bajnok lett.

2015.03.05 11:17MTI

Befejezte jégkorongos pályafutását Szélig Viktor, aki 21 felnőtt világbajnokságon lépett jégre, és 230-szor szerepelt a magyar válogatottban, amivel az örökrangsor második helyén áll.

A 39 éves hátvéd az elmúlt kilenc szezonban a francia Briancont erősítette, amellyel tavaly bajnok lett. Előtte kizárólag a Dunaújvárosban játszott, és négyszer nyert magyar bajnokságot. Az MTI-nek csütörtökön elmondta: a francia klubnál változatlanul számítanak rá, vagyis családjával nem költözik haza.

Kiemelte: az első vb-je 1993-ban nagyon emlékezetes volt, valamint az, amikor 2008-ban Szapporóban feljutott a világ élvonalába a válogatott. Szélig a nemzeti csapattól 2013-ban köszönt el, és még két idényt szerepelt a Brianconban, amely most a negyeddöntőben búcsúzott.

A magyar válogatottsági örökrangsor:
Kangyal Balázs 237
Szélig Viktor 230
Ladányi Balázs 227
Horváth András 225
Tokaji Viktor 222

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.