Vizes vb

A férfipólósok Kazahsztánnal, a nők Kínával kezdenek

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott Kazahsztán legjobbjaival, a 2013-ban vb-bronzérmes női csapat pedig Kína nemzeti együttesével kezd a nyári, oroszországi vizes világbajnokságon.

2015.03.04 15:21MTI

A hazai szövetség szerdai közlése szerint a magyar-kazah mérkőzést július 27-én rendezik, a magyar-kínai összecsapást pedig a pólótorna nyitónapján, július 26-án játsszák.

A 16-16 válogatott alkotta mezőnyt mindkét nemnél négycsapatos csoportokba sorsolták, a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította férfi gárda négyesében vannak még a kazahok mellett a dél-afrikaiak és az argentinok, a Merész András vezette női csapat pedig a kínaiakon kívül az oroszokkal és a franciákkal küzd meg Kazanyban.

A négyesekből az első helyezettek automatikusan továbbjutnak a negyeddöntőbe, a negyedikek ugyanakkor csak a 13-16. helyért folytathatják szereplésüket. A második és harmadik helyezettek keresztbejátszanak egymással. Méghozzá úgy, hogy az A csoport másodikja a B csoport harmadikjával, az A jelű négyes harmadikja pedig a B csoport másodikjával találkozik, míg a másik ágon a C és a D csoportok másodikjai és harmadikjai játszanak keresztbe hasonlóképpen.

A férfiaknál a C csoport első helyének biztos várományosaként a magyar válogatott az A2/B3 meccs győztesével kerülhet össze a negyeddöntőben, míg a nőknél csoportgyőzelem esetén a magyar csapat az A3/B2 mérkőzés nyertesével játszhatna a legjobb nyolc között.

A csoportmeccseken születhet döntetlen, míg az egyenes kieséses rendszerben döntetlen esetén büntetők határoznak a győztesről.

A csoportbeosztások:

férfiak: A csoport: Horvátország, Brazília, Kanada, Kína B csoport: Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország C csoport: Dél-Afrika, Magyarország, Argentína, Kazahsztán D csoport: Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália

nők: A csoport: Kanada, Kazahsztán, Új-Zéland, Spanyolország B csoport: Ausztrália, Dél-Afrika, Görögország, Hollandia C csoport: Brazília, Japán, Egyesült Államok, Olaszország D csoport: Magyarország, Oroszország, Kína, Franciaország

A magyarok csoportmeccsei (a hazai szövetség honlapja alapján):

férfiak: július 27., hétfő, 16:50 ó: Magyarország-Kazahsztán július 29., szerda, 11:30 ó: Dél-afrikai Köztársaság - Magyarország július 31., péntek, 8:50 ó: Magyarország-Argentína

nők: július 26., vasárnap, 18:10 ó: Magyarország-Kína július 28., kedd, 16:50 ó: Magyarország-Oroszország július 30., csütörtök, 10:10 ó: Magyarország-Franciaország

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.