Atlétika

Fedettpályás Eb: Márton Anita már csütörtökön bemutatkozik

A 12 tagú magyar csapatból az elsőszámú éremesélyesnek számító Márton Anita kezdi meg elsőként szereplését a csütörtöktől vasárnapig tartó prágai fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

2015.03.04 23:30MTI

A 33. fedett Eb hivatalosan pénteken rajtol, de a súlylökők részére már egy nappal korábban megrendezik a selejtezőket. Az idei európai ranglistán 18,60 méterrel második Márton Anita a tavalyi zürichi szabadtéri Eb-n bronzérmes volt, s Prágában 19 méter feletti eredményt vár magától. A fináléra szombaton kerül sor.

Szintén dobogós lehet a szabadtéren és fedettpályán is Eb-negyedik Baji Balázs. A 60 méter gát versenyeit pénteken rendezik, a legjobbakra három futás vár. Baji elmondta, az idei edzéseredményekre alapozva és versenyzői kvalitásában bízva szeretné megvalósítani érmes álmait.

Ugyancsak előkelő helyen áll az európai ranglistán Zsivoczky-Farkas Györgyi, akinek 4691 pontos ötpróba eredményénél csak ketten tudtak jobbat az idén. A 15 fős mezőnyben ugyanakkor nyolcan a tavaly nyári teljesítményük alapján kaptak meghívást - így Krizsán Xénia is -, s közülük ebben az évben még többen nem versenyeztek.

Döntőbe kerülhet még az idei országos bajnokságon egyéni csúcsot javított (1,93 m) Szabó Barbara magasugrásban és új számában, azaz 1500-on Kazi Tamás.

Az Eb-n 49 ország 643 versenyzője (363 férfi, 280 nő) indul, ami növekedést jelent a legutóbbi, 2013-as göteborgi kontinensbajnoksághoz képest - az európai szövetség honlapja szerint. Svédországban 47 nemzet 578 atlétája nevezett.

A magyar Eb-csapat:
férfiak:
Sipos János (60 m), Kazi Tamás (1500 m), Baji Balázs (60 m gát), Kiss Dániel (60 m gát), Szűcs Valdó (60 m gát), Bakosi Péter (magas)
nők:
Nguyen Anasztázia (60 m), Kaptur Éva (60 m), Szabó Barbara (magas), Márton Anita (súly), Zsivoczky-Farkas Györgyi (ötpróba), Krizsán Xénia (ötpróba)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.