Olimpiai számban

Banda Árpád hetedik a terem íjász Eb-n

Az olimpiai kategóriában szereplő Banda Árpád nagyszerű teljesítménnyel a hetedik helyen végzett a pályaíjász terem Európa-bajnokságon, melyen a 17 éves Orosz Viktor aranyérmet nyert a juniorok csigás versenyében.

2015.03.02 16:12MTI

A szlovéniai Koperben rendezett kontinensviadal honlapja szerint Banda a selejtezőben 589 FITA-körrel a hatodik lett a 46 fős mezőnyben. A kieséses szakaszban aztán előbb egy ukrán, majd egy orosz versenyzőt győzött le, a negyeddöntőben pedig a későbbi ezüstérmes olasz Massimiliano Mandiától kapott ki.

A terem Eb-n 18 méterről lőnek az íjászok, akik számára az év fő versenyét, az olimpiai kvalifikációs (szabadtéri) világbajnokságot júliusban Koppenhágában rendezik, ahol már 70 méteren zajlik majd a küzdelem. A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint Dániában az olimpiai szereplés kiharcolására is esélyes Banda már nem csak egyéniben, hanem csapatban is versenyez majd.

Az Eb másik magyar résztvevője, a tavaly vb-győztes Orosz Viktor esélyeshez méltóan szerepelt és megszerezte a magyar íjászsport első kontinensbajnoki címét a pályaíjász szakágban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.