Vitorlát bontott

Berecz Zsombor ezüstérmes az andalúz vitorlázó olimpiai héten

A riói olimpiai induló Berecz Zsombor a második helyen végzett Finndingiben a Cádízban rendezett andalúz olimpiai hét elnevezésű nemzetközi vitorlás versenyen.

2015.03.02 22:32MTI

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a roppant erős mezőnyben Berecz a tízből három futamot megnyert, s összesítésben csak az olimpiai bronzérmes francia Jonathan Lobert előzte meg.

"Kezdés előtt kérdéses volt, hogy a szereplés az új hajóval miként fog elsülni, de így utólag nyugodtan mondhatom, hogy nem nyúltam mellé ezzel a hajóval, mert jól működött" - értékelt a magyar sportoló, hozzátéve, idén az a feladata, hogy tovább gyorsuljon, s mivel az olimpiai indulás miatt már nem kell aggódnia, nyugodtan dolgozhat.

A viadalon a 17 éves Érdi Mária megnyerte az ifjúságiak küzdelmét Laser Radialban, a felnőtteknél pedig a 15. helyen végzett a 42 fős, olimpiai és világbajnoki érmeseket felvonultató mezőnyben, annak ellenére, hogy betegen, hörgőgyulladással versenyzett.

A harmadik magyar, Tomai Balázs 28. lett Laser Standardban, melyben a 62 hajó indult. Tomainak hetedik és nyolcadik helye is volt, ám két futamból kizárták, így nem tudott előrébb végezni.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.