Junior rövidpályás gyorskorcsolya vb

Liu Shaolin Sándor bronzérme ifjúsági olimpiai kvótát ér

Indulhatott az 1500 méteres szuperdöntőben, amely a legjobb hat egyéni korcsolyázó részvételével zajlott.

2015.03.01 13:30MTI

Bronzérmet nyert összetettben Liu Shaolin Sándor a juniorkorú rövidpályás gyorskorcsolyázók oszakai világbajnokságának vasárnapi zárónapján.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar versenyző - aki szombaton ezüstérmes volt 500 méteren és 11. 1500-on - az 1000 méteres versenyt hatodikként fejezte be, így indulhatott az 1500 méteres szuperdöntőben, amely a legjobb hat egyéni korcsolyázó részvételével zajlott.

Liu Shaolin második lett, ezzel 21 pontot gyűjtött, így az összetettben 42 ponttal harmadikként zárt két dél-koreai riválisa mögött. Öccse, Liu Shaoang nyolcadikként végzett, míg a nőknél az összetettben 17. Jászapáti Petra volt a legjobb magyar. A férfi váltó negyedik, a női staféta pedig ötödik lett.

A magyar szövetség (MOKSZ) tájékoztatása szerint mindez azt jelenti, hogy az ország két férfi és egy női versenyzőt indíthat majd a jövő évi, Lillehammerben sorra kerülő ifjúsági olimpián.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.