Hertha

Megvan Dárdai csapatának első otthoni győzelme

Három legutóbbi berlini meccsükön nem tudtak gólt szerezni.

2015.03.01 09:17ma.hu

A német labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a kiesés ellen harcoló Hertha a hajrában (88. perc) szerzett góllal verte meg az Augsburgot, ezzel pedig elmozdult a kieső helyről, és feljött a 14. pozícióba - írja az index.hu.

A berliniek három legutóbbi meccsükön nem tudtak hazai pályán gólt szerezni, Dárdai Pál vezetőedző azt mondta, hogy ennek a sorozatnak meg kell szakadnia, és valahogy meg kell nyerniük ezt a meccset.

Az Augsburgnak volt kapufája, kevéssel többet volt náluk a labda, de az elefántcsontparti Salomon Kalou a 88. percben eldöntötte a meccset.

"Mondtam a fiúknak a félidőben, ha fegyelmezettek maradnak, akkor meglesz a győzelem. Ezzel a három ponttal levegőhöz jutottunk" - értékelt a másodállásban a magyar válogatott kapitánya.

Kitért arra is, tudatosan adták át a kezdeményezést a vendégcsapatnak, mert nem volt igazán jó a gyep minősége.

A jövő pénteken az utolsó helyezett Stuttgart vendége lesz a Hertha.

A Dortmund 10 perc alatt hármat vágott a Schalkénak, ezzel nyerte meg a forduló rangadóját. Klopp csapata sorrendben negyedik meccsét nyerte, ezzel pedig már a kilencedik, és a BL-t érő negyedik helytől mindössze nyolc pont választja el.

A szombati eredmények:
Hertha BSC-FC Augsburg 1-0 (0-0)
Bayer Leverkusen-SC Freiburg 1-0 (1-0)
Borussia Dortmund-FC Schalke 04 3-0 (0-0)
Hannover 96-VfB Stuttgart 1-1 (0-0)
1899 Hoffenheim-FSV Mainz 05 2-0 (0-0)
Eintracht Frankfurt-Hamburger SV 2-1 (1-1)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.