Labdarúgó NB I

Győzelemmel kezdte a tavaszt az MTK

A második helyen álló MTK két góllal jobbnak bizonyult a vendég Paksnál a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának péntek esti mérkőzésén.

2015.02.28 09:00MTI
MTI/Illyés Tibor

Eredmény:
MTK Budapest-Paksi FC 3-1 (1-1)
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Bese (37.), Pölöskei (60.), Horváth Zs. (88.), illetve Báló (45., 11-esből)
sárga lap: Vukmir (31.), Vadnai (34.), Baki (55.), Horváth Zs. (66.), illetve Báló (64.), Kecskés (72.)

MTK: Groppioni - Nagy T., Baki, Vukmir, Vadnai - Thian, Kanta (Vass, 92.), Pölöskei - Bese, Hrepka (Horváth Zs., 61.), Csiki (Torghelle, 76.)

Paks: Molnár - Kulcsár, Gévay, Rodenbücher, Báló - Könyves (Hahn, 80.), Kecskés, Bertus, Tamási (Balázs, 70.), Bartha - Haraszti (Simon 69.)

A tavaszi első forduló nyitómeccsének első félidejében lényegesen többet támadott és aktívabban futballozott a Paks, de így is a többnyire védekező MTK szerzett gólt szórványos akcióinak egyikéből mintegy tíz perccel a szünet előtt. A pihenőre mégis döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok, mivel a Paks továbbra is kezdeményező maradt, s az egyik támadása végén büntetőt kapott, amit értékesített.

A második félidő első tíz percében nem alakult ki látványos játék, aztán az MTK szabadrúgásból vezetést szerzett: Pölöskei bő harminc méterről lőtt kapura, Molnár Péter pedig bevédte a nem túl magasan érkező labdát. A folytatásban sok volt a hiba mindkét oldalon, a Paks birtokolta többet a labdát, de nem tudott komoly helyzetet kialakítani, az MTK pedig a hajrában egy kontratámadásból bebiztosította győzelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.