Siker!

Rekordlétszámú résztvevő a fogyatékos diákok országos úszó döntőjén

184 fogyatékos sportoló vett részt Debrecenben a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) úszó diákolimpiai döntőjén. Még soha nem sportolt együtt ennyi fogyatékos diák országos szintű úszóversenyen.

2015.02.27 08:19ma.hu
Forrás: FODISZ

Már a rendezvény előtt volt mit ünnepelni, hiszen az előzetes nevezések alapján 184 fogyatékos diáksportoló jelezte a részvételét a versenyre. Az országos diákolimpia megnyitóját Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó László, a FODISZ elnöke, valamint Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető elnöke tartotta.

Forrás: FODISZ

A FODISZ egyik célkitűzése, miszerint minden sérülés specifikumból képviseltesse magát diáksportoló, maximálisan megvalósult, hiszen a versenyen mozgássérült, értelmi fogyatékos, látás- és hallássérült diákok egyaránt a medencébe ugorhattak. A 184 versenyző 7 korcsoportban, 14 sérültségi kategóriában és négy versenyszámban (25 és 50 méteres távokon mellúszás, valamint szabadon választott úszás) tette próbára tudását. Az országos úszótalálkozón is érvényesült a FODISZ mottója: "Több, mint sport". A fogyatékos diákok saját vetélytársaikat is bíztatták a célba érkezést követően. A fantasztikus buzdításnak köszönhetően mindenki győztesnek érezhette magát.

Forrás: FODISZ

A FODISZ vezetői örömmel nyugtázták azt is, hogy a versenyre több mint 30 iskolából érkeztek a diákok az ország számos pontjáról, ami azt jelzi, hogy a szövetség legfontosabb célkitűzése - miszerint minél több fogyatékos diák számára tegye lehetővé az egészségmegőrző mozgást és sportolást - egyre több, a szövetség szervezésében megrendezésre kerülő eseményen és rendezvényen valósul meg.

Forrás: FODISZ

FODISZ: „Több, mint sport!”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.