Labdarúgó NB I

Továbbra is csak szurkolói kártyával lehet meccsre menni

A szurkolók a tavaszi idényben is kizárólag a klubok által kiadott szurkolói kártya, vagy az MLSZ által kibocsátott futballkártya birtokában válthatnak belépőt a bajnoki találkozókra.

2015.02.25 16:55MTI

Továbbra is csak szurkolói kártyával látogathatók a hétvégén rajtoló labdarúgó OTP Bank Liga mérkőzései - a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerdai tájékoztatása szerint.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az MTI-nek kifejtette: a szurkolók a tavaszi idényben is kizárólag a klubok által kiadott szurkolói kártya, vagy az MLSZ által kibocsátott futballkártya birtokában válthatnak belépőt a bajnoki találkozókra. Hozzátette: az egyetlen kivételt a Videoton hazai mérkőzései jelentik a stadion felújítása miatt.

A tájékoztatás szerint eddig 140 ezer szurkolói kártyát váltottak ki, a tavaszi idény végére az MLSZ szeretné elérni a 170 ezres számot. A szóvivő arra kérte a szurkolókat, aki csak teheti, előre váltsa meg a jegyét, hogy még véletlenül se alakuljanak ki tumultusok a bejáratoknál.

Sipos felhívta a drukkerek figyelmét arra, hogy aki még nem váltotta ki a szurkolói kártyáját, az egyrészt az MLSZ, másrészt a klubok honlapján kaphat teljeskörű tájékoztatást. Kiemelte, a kártyákkal minden mérkőzés látogatható, de mindig a rendező sportszervezet dönti el, hogy egy adott mérkőzésen a szurkolókat hol - vagyis a hazai, a vendég-, vagy a semleges szektorban - helyezi el. Ezt minden mérkőzés esetében a rendőrségi előírások, a biztonsági szempontok, valamint a várható nézőszám befolyásolja.

A szóvivő beszélt arról is, hogy az MLSZ hamarosan megkezdi a belépők árusítását a magyar válogatott március 29-i, Görögország elleni Eb-selejtezőjére, amelyre szintén csak szurkolói kártya birtokában lehet jegyet venni. Jelezte, az MLSZ által kibocsátott futballkártya elkészítése pár percet vesz csak igénybe, s Budapesten a Bálna kereskedelmi, kulturális centrumban váltható ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.