U18-as jégkorong divízió I-es vb

Williamson nem akar terhet rakni játékosaira

A szövetségi edző célja, hogy a lehető legerősebb magyar csapatot állítsa ki az április közepén Debrecenben rendezendő U18-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságon.

2015.02.25 16:35MTI

Glen Williamson az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón elmondta: bízik a válogatottban, amely szerinte jelenleg a világ legjobb 16 csapata közé tartozik, s hisz abban az utánpótlás-nevelő programban, amelyet már évek óta követnek.

"Természetesen örömmel veszem, ha csoda történik, de nem szeretném nagy nyomás alá helyezni a játékosokat. Ebben a korban még nagyon hullámzó lehet a teljesítmény, éppen ezért nem érdemes konkrét célokat megfogalmazni" - mondta a kanadai tréner.

Kiemelte: a legfontosabb, hogy minden meccsen teljes odaadással, megfelelően összpontosítva játszanak a fiatalok, s majd kiderül, hogy ez mire elegendő.

"Az ellenfelek kivétel nélkül erősek. Nagyszerű lehetőség a csapatunk számára, hogy ilyen komoly riválisokkal szemben szerepelhet világbajnokságon, ráadásul hazai közönség előtt" - tette hozzá Williamson.

Kangyal Balázs, a magyar szövetség sportigazgatója emlékeztetett rá: ez tulajdonképpen a második vonal, de a világelit - a felnőttekétől eltérően - nem 16, hanem csak tíz csapatos. Az április 12. és 18. közötti debreceni torna első helyezettje az élvonalba jut, az utolsó kiesik a divízió I/B-be. Hozzátette: Debrecenben a körülmények ideálisak a sikeres vb-hez.

A tavaly feljutott magyarok sorrendben a dánokkal, a kazahokkal, a fehéroroszokkal, a norvégokkal és a franciákkal találkoznak, mindig 16.30-as kezdéssel.

"Nem szerencsés elvárást támasztani 18 évesekkel szemben. Sokat tettünk azért, hogy ez a csapat ilyen szintre jusson. A felkapaszkodásnak az lenne a lényege, hogy ragadjunk meg ebben az osztályban" - jegyezte meg Kangyal.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta: a város idén sem maradt világesemény nélkül, a sportszerető közönség pedig várja a hoki vb-t.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója jelezte: a 2004-ben átadott Jégcsarnokban lesznek a mérkőzések, a mellette lévő, tavaly elkészült csarnokban pedig szurkolói zónát alakítanak ki. A helyszínen minden szükséges átalakítást elvégeztek. Számítások szerint a hat csapat, valamint a kísérők, hivatalos személyek, szurkolók összesen kétezer vendégéjszakát töltenek majd Debrecenben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.