Változik a lebonyolítás

Férfi kézilabda BL: ötszázezer eurót kap a 2016-os győztes

Ötszázezer eurót kap a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2016-os győztese, a négyes döntő összdíjazása egymillió euró lesz, s változik a lebonyolítás.

2015.02.25 15:36MTI

Az európai szövetség (EHF) a honlapján tette közzé a 2015/16-os kiírást, ugyanakkor a pénzdíj tételes elosztását majd március 26-án, a valenciai végrehajtó bizottsági ülést követően ismerteti.

Jelentős változás, hogy a mostani főtáblás rendszert - amelyben 24 csapat küzd négy csoportban - felváltja egy 16 plusz 12 csapatos rendszer. Az "erősebb" ágon kétszer nyolc együttes küzd majd, a "gyengébbiken" pedig - ahová besorolják a kilenccsapatos selejtező legjobb három együttesét is - kétszer hat.

Az erősebbik ág két csoportgyőztese egyből a negyeddöntőbe jut, míg a két második, harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyezett a "hiányos" nyolcaddöntőbe.

A gyengébbik ág első és másodikjai keresztbe játszanak egymással, majd a két párharc győztese a csonka nyolcaddöntőben folytathatja szereplését, ahol az erősebbik ág két csoportmásodikja vár rá.

A csonka, azaz hatpárharcos nyolcaddöntő hat továbbjutója csatlakozik az erősebbik ág két csoportgyőzteséhez a negyeddöntőben. A negyeddöntő nyertesei jutnak a 2016. május 28-29-i négyes döntőbe.

A következő BL-kiírás selejtezőjét 2015. szeptember 5-én, illetve 6-án rendezik. A csoportkör szeptember 16-án rajtol és 2016. március 6-ig tart. A csonka nyolcaddöntő március 27-én zárul. A negyeddöntős mérkőzéseket április 20. és május 1. között kell lejátszani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.