Barcelona World Race

Fa Nándorék kikötöttek, az éllovas a Horn-foknál

Megérkezett Új-Zélandra a Spirit of Hungary, s a legénység, Fa Nándor és Conrad Colman már megkezdte a hajó javítását, mely miatt technikai megállóra kényszerültek a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen.

2015.02.25 11:07MTI
barcelonaworldrace.org/Gilles Martin-Raget

A csapat honlapja szerint magyar idő szerint kedden éjfél előtt tíz perccel kötöttek ki Bluff városánál, ahol Colman nagybátyja már mindent előkészített a munkálatokhoz.

Eredetileg a két sportember a nagyvitorla fel-, illetve lehúzó szerkezetének meghibásodása miatt döntött a technikai szünet mellett, aztán Új-Zéland felé tartva letört a hajó hátsó négy tőkesúly csavarja közül az egyik, így most azt is pótolják.

"Nincs más választásunk, mint most, itt Új Zélandon kiemelni a hajót, levenni a hátsó felfogó elemet – szerencsére pont a hátsót könnyebb levenni, anélkül, hogy a tőkesúlyt megmozdítanánk -, kicserélni benne a törött csavart és visszarakni" - írta még kedden Fa Nándor, aki két nappal korábban csúnyán megsérült, amikor az árbocon szerelt, s a fején keletkezett sebet társa négy öltéssel varrta össze.

A páros várhatóan két napot fog vesztegelni a kikötőben.

Közben a verseny éllovasa, a Bernard Stamm irányította Cheminées Pujoulat elért a Horn-fokhoz. A vitorlás Dél-Amerika legdélibb pontjától mintegy 15 mérföld távolságra haladt el, s most északnak veszi az irányt a Falkland-szigetek nyugati oldala felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.