Sok magyar nincs a 100 között

Az Ajax adja a legtöbb játékost az európai futballnak, az MTK a 16.

Az Ajax adja a legtöbb fiatal futballistát az európai bajnokságokba, az MTK az előkelő 16. helyen áll a listán.

2015.02.25 02:30MTI

A svájci független sportkutató intézet, a CIES felmérése alapján a legjobb 31 kontinentális pontvadászatban 77 olyan labdarúgó szerepel, akik az amszterdami együttesben nevelkedtek.

A szervezet honlapjának beszámolója alapján az Ajax mögött a szerb Partizan Beograd végzett a második helyen 74 futballistával, míg a harmadik a Barcelona lett 57-tel. A katalánok kezei alól kikerült játékosok ugyanakkor kizárólag az öt legerősebb európai bajnokságban szerepelnek.

Legjobb magyarként az MTK Budapest a 16. a listán 40 játékossal, míg a Szombathelyi Haladás és a Videoton holtversenyben a 75., 23-23 labdarúgóval - több magyar nincs a 100 között.

A CIES a 15 és 21 év közötti futballisták átigazolását vizsgálta 31 liga 468 csapatában, és az adott játékosnak legalább három évet kellett teljesítenie az adott bajnokságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.