Vívó vk

Szilágyi Áron bronzérmes Lengyelországban

Szilágyi Áron a harmadik helyen végzett szombaton a férfi kardozók lengyelországi világkupaversenyén.

2015.02.21 19:07MTI

A varsói viadal honlapja szerint a Londonban olimpiai bajnok magyar vívó a 64-es táblán a román Ciprian Galatanu ellen kezdett és 15-8-cal lépett tovább, majd a német Robin Schrödtert ugyanennyire verte meg, honfitársát, a 2009-ben világbajnok Nicolas Limbachot pedig 15-12-vel búcsúztatta.

A negyeddöntőben Iliász Nikolász lett volna az ellenfele, aki a kanadai Shaul Gordont, a német Max Hartungot, valamint az olimpiai és világbajnok olasz Aldo Montanót állította meg előzőleg. A két magyar összecsapása azonban nem jött össze, mert - a hazai sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint - Iliász Nikolász a bemelegítésnél megsérült és nem állt ki az asszóra. Szilágyi a fináléba kerülésért a tavalyi világbajnokság ezüstérmesével, a dél-koreai Gu Bon Gillel vívott, akitől a nyári, kazanyi vb-n, majd az őszi Gerevich-Kovács-Kárpáti GP-n is kikapott. Ezúttal sem változott a helyzet, megint az ázsiai kardozó győzött, mégpedig 15-10-re, ezzel Szilágyi harmadikként zárt.

Iliász Nikolász a hetedik helyen végzett a 203 fős mezőnyben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.