Akadálymentesítve

Elkészült a Velencei-tavi Vízi Sportiskola tornaterme és edzőterme

Elkészült az akadálymentesített tornaterem és a hozzá kapcsolódó száz négyzetméteres, a speciális igényű sportolók igényeihez is igazodó edzőterem a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) agárdi telephelyén.

2015.02.21 11:30MTI

A VVSI közleménye szerint a tornatermet és a korszerű gépekkel felszerelt konditermet "már kezdik belakni" a tanulók.

Jelezték, hogy a kiemelt állami beruházásnak minősített, uniós forrásból megvalósuló, várhatóan szeptemberre befejeződő, 2,25 milliárd forintos fejlesztés eredményeként egy európai viszonylatban is egyedülálló komplexum jön létre. Több száz fogyatékkal élő gyermek és felnőtt veheti majd birtokba a létesítményt, ahol minden feltétel adott lesz a fejlesztésükre, a szakmai és környezeti szempontból is színvonalas körülmények között zajló rehabilitációra - tették hozzá.

A közlemény idézi Deák Csabát, a projektet koordináló Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, aki elmondta: a szálló és a korai fejlesztő épülete szerkezetkész állapotban van, és a külső nyílászárókat is beépítették már.

A beruházás keretében sérült gyermekek és felnőttek fejlesztésére egyaránt alkalmas fejlesztő központot hoznak létre. A mozgássérültek esetében az aktív életre való felkészítésre helyezik a hangsúlyt nappali, valamint átmeneti bentlakásos formában, amelynek különleges eleme az ability park és az akadálymentes próbalakás.

A létesítmény szolgáltatásai közül kiemelkednek a parasportolók igényeit kiszolgáló sporteszközök: parakenuk, parakajakok és paravitorlások, amelyeket a mozgássérültek tudnak majd használni.

Tavaly augusztusban tették le a centrum alapkövét, amely a tervek szerint évente másfélezer gyermeket tud fogadni, de lesznek benne szálláshelyek az őket kísérő családtagok számára is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.