Népes küldöttség

Európa Játékok: mintegy 200 magyar sportoló utazik Bakuba

Egy nyári olimpiaiénál is népesebb, 300 fős magyar küldöttség, benne csaknem 200 versenyző utazik Bakuba júniusban az első Európa Játékokra.

2015.02.20 18:55MTI

Ezt Fábián László csapatvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója jelentette be az azeriekkel közösen tartott pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Azad Ragimovnak, Azerbajdzsán ifjúsági és sportminiszterének, az Európa Játékok szervezőbizottsága alelnökének, az azeri nemzeti olimpiai bizottság igazgatójának tájékoztatása szerint az eseményen ötven ország 6100 sportolója fog versenyezni 16 olimpiai és négy nem olimpiai sportágban.

A MOB sportigazgatója úgy fogalmazott: Magyarország szeretne bekerülni a tíz legjobb ország közé, majd hozzátette: az Európa Játékok rangját emeli, hogy 11 sportágban riói olimpiai kvótáért is küzdhetnek a versenyzők.

A bakui eseményt június 12. és 28. között rendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.