Sportsiker

A világ ötödik legjobb kézilabdázói vagyunk

Magyarország az ötödik helyen végzett a 46 nemzetet felvonultató rangsorban a 2014-es esztendő felnőtt, junior és ifjúsági kézilabdás világversenyeinek eredményei alapján.

2015.02.20 15:25MTI

Tavaly a férfiaknál mindhárom korosztályban Eb-t, a nőknél a felnőtteknek Eb-t, a junioroknak és az ifjúságiaknak világbajnokságot rendeztek.

A férfiaknál a magyarok az ötödikek a rangsorban, az élen a franciák állnak, megelőzve a dánokat és a spanyolokat - az európai szövetség kimutatása alapján.

A nőknél a magyarok nyolcadikok, az első helyen a norvégok, a másodikon a dánok, a harmadikon a románok végeztek.

Összesítésben a magyarok ötödikek, a dánok, a franciák, a spanyolok és a svédek mögött.

Tavaly a magyar női válogatott Eb-hatodik, a férfi Eb-nyolcadik volt. A junioroknál a nők a vb-n hetedikek lettek, a férfiak Eb-kilencedikek. Az ifjúságiak között a férfiak Eb-ezüstéremig jutottak, a nők viszont a vb-n csak a 15. helyen végeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.