A javaslatuk alapján dönt a kormány

A Nemzet Sportolói döntenek az új tagról

A Nemzet Sportolóinak új tagjáról a jövőben a régi tagok javaslata alapján dönt a kormány.

2015.02.19 20:30MTI

A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent rendelkezés szerint az egyik tag halálának, vagy a címre érdemtelenné válásának napjától számítva 60 napon belül kell megtartani azt az ülést, melyen döntés születik az utódról. A sportpolitikáért felelős miniszter azt a sportolót terjeszti a kormány elé, akire a "Nemzet Sportolóinak egyszerű többsége egybehangzó javaslatot" tesz.

A Nemzet Sportolói havonta 630 ezer forint életjáradékra jogosultak, ám amennyiben a cím elnyerése előtt az új tag olimpiai életjáradékra is jogosult volt, és annak összege meghaladta a 630 ezer forintot, akkor a havi juttatásának összegét a korábbi, magasabb összegben kell meghatározni a rendelet szerint.

Buzánszky Jenő január 11-i halálával a Nemzet Sportolói 11-en maradtak, így a tagok hamarosan megválasztják új társukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.