Asztalitenisz

Európa Top 16: Póta győzelemmel kezdett

A világranglistán 14. Póta a folytatásban az ugyancsak kínai származású, német színekben versenyző Wu Jiaduóval (magyar idő szerint 15.15 órától) csap össze.

2015.02.06 09:29MTI

Póta Georgina győzelemmel rajtolt a Bakuban pénteken megkezdődött asztalitenisz Top 16 bajnokságon: a B csoport nyitófordulójában magabiztos játékkal 3-0-ra verte a lengyelek honosított kínai játékosát, Li Qiant.

A viadal honlapja alapján a meccs mindössze 23 percig tartott.

A világranglistán 14. Póta a folytatásban az ugyancsak kínai származású, német színekben versenyző Wu Jiaduóval (magyar idő szerint 15.15 órától), majd a romániai magyar Bernadette Szőccsel (szombaton 8.30 órától) csap össze.

A Top 12 örökébe lépett, megújult rendszerben kiírt Top 16 bajnokságon a világranglista-helyezések alapján meghívott 15 játékos, valamint a házigazda azeriek egy asztaliteniszezője alkotja a mezőnyt.

A 16 résztvevőt négy négyfős csoportba osztották, a kvartettekből az első két helyezett jut tovább, s vehet részt a már kieséses rendszerben zajló főtáblás küzdelmekben.

A bajnokság összdíjazása 70 ezer euró, a férfi és női győztes 10-10 ezerrel gazdagodik.

Eredmények:

B csoport, 1. forduló:
Póta Georgina-Li Qian (lengyel) 3-0 (3, 7, 5)
Wu Jiaduo (német)-Bernadette Szőcs (román) 3-1 (7, -8, 9, 9)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.