Reklámpartner

A Huawei a magyar vízilabda-szövetség legújabb támogatója

A Huawei kínai távközlési technológiai cég a jövő évi riói olimpiáig reklámpartnerként és kiemelt támogatóként együttműködik a Magyar Vízilabda Szövetséggel (MVLSZ).

2015.01.31 07:30MTI

A szerződést sajtótájékoztató keretében írta alá pénteken Kemény Dénes MVLSZ-elnök és Fred Wang, a nemzetközi informatikai vállalatóriás fogyasztói üzletágának magyarországi vezetője.

A hazai sportági szövetség első embere elmondta, hogy elsősorban a magyar női válogatottra fókuszál a cég, amelynek segítsége már csak azért is nagyon fontos, mert az idén a különböző nemzeti együttesekre összesen tíz világverseny vár.

"A nyolc csapat menedzselése nem kis anyagi erőfeszítést jelent a szövetségnek, ezért is köszönet a megállapodásért" - fogalmazott Kemény Dénes.

A kínai fél azt emelte ki, hogy ez az első ilyen jellegű együttműködési szerződésük Magyarországon, és a Huawei számára öröm, hogy az egyik legsikeresebb magyar sportágat támogathatja.

Merész András, a vb- és Eb-bronzérmes női válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy a megállapodás révén - már ha sikerrel túljut a selejtezőn - együttese gond nélkül utazhat ki és vehet részt a világliga Kínában rendezendő nyári szuperdöntőjében.

"Ha nem jön össze a finálé, akkor a nyáron, itthoni nemzetközi tornán találkozhatunk a szintén a világ legjobb csapatai közé tartozó kínai női válogatottal" - mondta.

A kapitány hozzátette, hogy a világliga után következik a kazanyi vizes vb, ahová azzal a céllal megy ki csapata, hogy döntőt játsszon.

"Szeretnénk legalább megismételni az előző világbajnoki harmadik helyezést, de ideje lenne már túllépni a küszöbön, s az aranyért vízbe szállni. A döntőben pedig már bármi lehet..." - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.