Női kézilabda

Csúcsrangadóval kezd a BL-ben a Győr

A két csapat a maximális nyolc ponttal érkezett a csoportkörből, s mivel a hatos legjobb négy együttese bejut az áprilisi negyeddöntőbe, egy vasárnapi siker szinte azonmód továbbjutást érne.

2015.01.31 02:30MTI

Rögtön a norvég Larvik elleni csúcsrangadóval kezd a kétszeres címvédő Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

A két csapat a maximális nyolc ponttal érkezett a csoportkörből, s mivel a hatos legjobb négy együttese bejut az áprilisi negyeddöntőbe, egy vasárnapi siker szinte azonmód továbbjutást ér. Ám a Győr és a Larvik is többet akar: a csoportelsőséget célozza meg, mert az kedvezményeket biztosít a kieséses szakaszra.

Az Audi Arénába látogató rivális csapatból többen aranyéremmel - és riói olimpiai repülőjeggyel - térhettek haza a decemberi, magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságról. Az ETO-ban kulcsjátékosok sora hiányzik. Két világklasszis, az irányító Görbicz Anita és a kapus Katrine Lunde várandós, míg a brazil Eduarda Amorim, a horvát Jelena Grubisic, valamint Orbán Adrienn térdszalagszakadás miatt nem léphet pályára. A hétfőn leigazolt norvég hálóőr, Kari Aalvik Grimsbö sem teljesen egészséges, ő még kihagyja a Larvik elleni csatát.

A Győr a csoportban oda-vissza verte a svéd Sävehofot és a dán Viborgot, és ezeket az eredményeket vitte magával. A magyar csapat a Larvik mellett még oda-vissza találkozik a Szűcs Gabriellával felálló romániai Nagybányával (Baia Mare) és a francia Metz-cel.

A 2. csoport 1. fordulójának programja:
Sävehof (svéd)-Baia Mare (román), Partille, vasárnap 14.00
Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég), vasárnap 19.00
Viborg (dán)-Metz (francia), hétfő 19.00

Az állás: 1. Győr 8 pont (125-89), 2. Larvik 8 (106-94), 3. Metz 4, 4. Viborg 3, 5. Sävehof 1, 6. Baia Mare 0

A csoportból az első négy jut a negyeddöntőbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.