Tüskecsarnok

Asztalitenisz World Tour: egyesben négy magyar nyert a főtábla nyitókörében

Egyesben négy magyar játékos "élte túl" a 64-es főtábla pénteki első fordulóját az asztaliteniszezők World Tour-sorozatának idei első versenyén, a budapesti Tüskecsarnokban.

2015.01.30 15:56MTI

A nőknél a negyedik helyen kiemelt Póta Georgina francia riválisnál bizonyult jobbnak hat szettben, míg a 25.-ként rangsorolt Madarász Dóra a szerb színekben versenyző Ana-Maria Erdeljit búcsúztatta. Az egyformán selejtezőből feljutott játékosok közül Lovas Petra a lengyelek paralimpiai bajnokától, Natalia Partykától, Pergel Szandra pedig egy japán ellenféltől kapott ki.

Póta az osztrák Amelie Soljával, míg Madarász utóbbi honfitársával, Sofia Polcanovával csap össze a péntek délutáni második körben.

A férfiaknál Jakab János és Pattantyús Ádám (18. kiemelt) magabiztosan nyert, a bravúros teljesítménnyel főtáblára jutott, 19 éves Ecseki Nándor, illetve a 21. kiemelt Kosiba Dániel ugyanakkor kiesett.

Jakabra a cseh Tomas Konecny, Pattantyúsra pedig a francia Benjamin Brossier vár a folytatásban.

Este a párosok is elkezdik a főtáblás küzdelmeket, a nőknél magyar részről a Pergel, Póta, a férfiaknál pedig a Jakab, Kosiba és az ifjúsági Európa-bajnok Ecseki, Szudi Ádám duó lesz érdekelt a 16 között.

Eredmények:
egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
nők:
Póta-Pauline Chasselin (francia) 4-2 (3, 4, -4, 6, -8, 2)
Madarász - Ana-Maria Erdelji (szerb) 4-1 (6, 5, -5, 6, 7)
Natalia Partyka (lengyel)-Lovas 4-1 (10, 9, -9, 8, 9)
Hirano Miu (japán)-Pergel 4-3 (10, -8, -4, -8, 8, 9, 5)

férfiak:
Jakab-Daniel Habesohn (osztrák) 4-2 (-5, 10, -4, 5, 12, 9) Pattantyús-Ogata Rjotaro (japán) 4-0 (6, 6, 2, 9)
Cedric Nuytinck (belga)-Kosiba 4-2 (-6, 6, -7, 7, 8, 10)
Daniel Gorak (lengyel)-Ecseki 4-1 (-9, 5, 8, 7, 9)

A szerdán kezdődött és vasárnapig tartó viadalon 48 ország 342 versenyzője szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.