Komplexum

Íme, az új Haladás-stadion látványtervei

Bemutatták a 9,6 milliárd forintos beruházással 2016 végéig felépülő Haladás labdarúgóstadion és multifunkcionális sportkomlexum látványtervét csütörtökön, a városi közgyűlés ülésén a képviselők.

2015.01.29 15:35MTI
Fotók: haladasstadion.hu

Vígh László, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón elmondta: az engedélyes tervek másfél hónap múlva, a kiviteli tervek pedig a nyár elejére készülhetnek el; ezt követően írják ki a közbeszerzési pályázatot, az év végén adják át a területet a kiválasztott kivitelezőnek, maga az építkezés pedig becsléseik szerint 12-13 hónapot vesz igénybe.

Úgy vélte, az épület "nagyon egyedi lesz", a tervezők véleménye szerint jól, megfelelő érzékenységgel illesztették be azt a környezetébe, amely a Rohonci úton lakóövezetben és több más sportlétesítmény - például a városi fedett uszoda - szomszédságában található.

Vígh László hangsúlyozta: az épületben minden olyan sportág helyet kap, amely azt eddig is használta, a koncepció elkészítésébe bevonták a szakosztályok és a szurkolói közösség képviselőit is.

A sportkomplexum belsejében két kézilabdapálya méretű területet egyszerre lehet majd használni, az egyikhez egy 500 fős lelátót is építenek - mondta.

Hangsúlyozta: a tömegsport, az utánpótlás képviselői is igénybe vehetik a többfunkciós épületet, amelyben több kondicionáló terem, külön futófolyosó, számos öltöző, kiszolgáló helyiség és raktár is létesül.

A labdarúgóstadion 9-10 ezer fő befogadására lesz alkalmas, így teljesíti az UEFA 4-es előírásokat. A lelátón elválasztják majd egymástól a szurkológárdák kemény magját és a követelményeknek megfelelően biztonságossá teszik a beléptetést is.

A stadion épülete szintén rendelkezik majd számos kiszolgáló létesítménnyel, orvosi és rehabilitációs részleg, sajtóterem, négy nagy méretű öltöző, bírói öltözők, raktárak és szertárak is megépülnek, a szurkolók kérésére helyet kap benne egy Haladás múzeum, valamint egy bolt is.

A sajtótájékoztatón elhangzott: bővíteni kívánják a parkolók számát, a játékosokat szállító autóbuszok pedig egy fedett részre érkezhetnek be a stadion játékos-bejárójához.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere impozánsnak nevezte a bemutatott látványtervet, majd a város római eredetére utalva azt mondta, nem véletlen, hogy az egykori stadionok, amfiteátrumok maradványait máig csodálja az utókor.

A sajtótájékoztatón Vígh László szólt még az Illés Akadémia 2,5 milliárd forintos bővítéséről is, amely szintén költségvetési forrásból valósul meg, 2016 végéig. Ez a fejlesztés négy nagyméretű füves, egy világítással és lelátóval is ellátott műfüves pálya kiépítését, valamint 56 kétágyas szobát, tantermeket, tanári szobákat és kiszolgáló helyiségeket magába foglaló épület megépítését tartalmazza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.