Elment az utolsó legenda

Péntek 11 órától várják a Buzánszky Jenő előtt tisztelgőket

Péntek 11 órától várják a budapesti Szent István-bazilikába az Aranycsapat január 11-én, 89 évesen elhunyt labdarúgója, Buzánszky Jenő előtt tisztelgőket.

2015.01.28 15:01MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerdai tájékoztatása szerint a barátok, tisztelők a 13 órakor sorra kerülő gyászszertartás előtt, 11 és 12.30 óra között róhatják le kegyeletüket az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes hátvéd előtt. Az MLSZ azt kéri, hogy az érkezők koszorú helyett egy-egy szál virágot hozzanak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Az Aranycsapat tagjai közül utolsóként Buzánszky Jenő távozott az élők sorából. A 49-szeres válogatott labdarúgót, a Nemzet Sportolóját a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Labdarúgó Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és szülővárosa, Dombóvár is saját halottjának tekinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.