Hálóőrizetben

Kétszeres olimpiai bajnok kapus erősíti a győri kéziseket

A Bajnokok Ligája-nevezési határidő előtt egy nappal a kétszeres olimpiai bajnok norvég kapust, Kari Aalvik Grimsbőt szerződtette a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetősége.

2015.01.27 07:34MTI
Fotó: gyorietokc.hu

A BL-címvédő magyar csapatnál azért kellett sürgősen kapust keresni, mert a várandós világsztár norvég Katrine Lunde pótlására érkezett horvát Jelene Grubisic a hónap közepén térdszalagszakadást szenvedett. A keretben így két hadra fogható kapus maradt, a válogatott Herr Orsolya, valamint a 21 éves, még rutintalan Csapó Kyra.

"A lehetőségeinket felmérve úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült az igazolásunk, hiszen Kari Aalvik Grimsbö személyében a világ élvonalába tartozó játékossal szerződtünk, méghozzá két és fél évre" - idézte a klub hétfői közleménye Kelecsényi Ernő elnököt, aki még hozzátette: nincs kétségük afelől, hogy megállja a helyét a kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok és négyszeres Eb-győztes kapus.

"A legfőbb feladat most az, hogy a decemberi térdsérülését követő rehabilitációjából minél zökkenőmentesebben visszatérjen, és a csapatunk védőfalával minél gyorsabban összekovácsolódjon" - tette hozzá.

Kari Aalvik Grimsbö a decemberi Európa-bajnokságon porcsérülést szenvedett a jobb térdében már az első, románok elleni mérkőzésen, így a további meccseket ki kellett hagynia. Műtét, majd két hónapos rehabilitáció várt rá, amely most ér véget. A Győr megkeresése után gyors döntést hozott, és a hét végén családjával már Győrbe költözik.

"Nagyon meglepődtem, egyben nagyon boldoggá is tett a megkeresés. Sokat jelent nekem, hiszen a Győr egy régi tradíciókkal bíró klub, innen megkeresést kapni, ide tartozni nagy megtiszteltetés. Jelenlegi dán klubomat, a barátokat, társaimat ilyen hirtelen itt hagyni nehéz, de ez egy olyan lehetőség számomra, amire nem tudok nemet mondani" - fogalmazott az ETO új norvég játékosa.

A 180 centis, 30 éves kapus - aki korábban Norvégiában és Dániában játszott - a jövő héten kezdi a közös munkát a győri csapattal, és a remények szerint a következő BL-mérkőzésen már pályára tud lépni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.