Barcelona World Race

Fa Nándorék megküzdöttek az ítéletidővel

A Spirit of Hungary előbb keleti irányba "menekült" a vihar elől, majd kénytelen volt újra nyugat felé manőverezni.

2015.01.26 15:12MTI

Az elmúlt időszakban jelentős különbségek alakultak ki a hajók között a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, melyen az éllovas, Bernard Stamm vezette Cheminées Poujoulat és a második Neutrogena már az Indiai-óceánon halad.

A továbbra is hetedik Spirit of Hungary, fedélzetén Fa Nándorral és új-zélandi társával, Conrad Colmannal még jelentős távolságra van a Jóreménység-foktól.

A viadal honlapja szerint a magyar hajó a hétvégén ítéletidőben volt kénytelen versenyezni. Colman email-üzenetében azt írta, hogy egymás után három óriási zivatarfelhő-rendszerbe keveredtek, melyekben hol az egyik, hol a másik irányba kényszerítette őket a nagy erejű, kavargó szél. A Spirit of Hungary előbb keleti irányba "menekült" a vihar elől, majd kénytelen volt újra nyugat felé manőverezni.

Colman vasárnap azt írta, hogy már túl vannak a nehezén, és reményét fejezte ki, hogy a folytatásban egyenletes szélben sikerül biztonságosan hajózniuk.

A magyar hajó jelenleg az utolsó előtti One Planet, One Ocean mögött több mint 400 mérfölddel lemaradva hajózik az Atlanti-óceánon, a vezető Cheminées Pujoulat pedig több mint 2500 mérfölddel jár előtte.

Bernard Stammék már a hétvégén átjutottak az Indiai-óceánra, s 123 mérfölddel vezetnek a spanyol Guillermo Altadill irányította Neutrogena előtt, mely vasárnap késő este szintén elhagyta az Atlanti-óceánt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.