Létesítmény

Átadták az MTK új ökölvívótermét - képek!

Átadták az MTK új ökölvívótermét, amely a klub legendás alakjának, a tavaly elhunyt Török Gyula olimpiai bajnoknak a nevét vette fel.

2015.01.23 17:38MTI

A kispesti létesítmény avatóünnepségén Deutsch Tamás, a kék-fehér egyesület elnöke emlékeztetett rá, hogy egy éve, a Békának becézett öklöző temetésén megfogadták, méltóképpen emlékeznek meg róla, most ez az esemény a bizonyítéka annak, hogy mindez "nem pusztába kiáltott szó" volt.

MTI Fotó: Illyés Tibor

A klubvezető örömét fejezte ki, hogy hosszú évek nélkülözése és várakozása után az ökölvívók egy minden igényt kielégítő létesítményt kaptak, hozzátéve, fontos számukra a sportág, s az az érdekük, hogy erős és eredményes szakosztálya legyen az egyesületnek.

Az ökölvívók az eddigi nehéz körülményeik ellenére is komoly sikereket értek el a közelmúltban, a tavalyi felnőtt országos bajnokságon Sávoly Gergő révén aranyérmet is szereztek, ez - amint azt a sportvezető hangsúlyozta - az első ob-győzelme volt az MTK Brüll Alfréd Akadémiájának, melynek keretében kilenc egyéni sportág tehetségeit képzik.

Deutsch Tamás, a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) elnöke (j) átadja a klub ökölvívó-szakosztálya új edzőtermének kulcsait Megyeri Gábor szakosztály-igazgatónak - MTI: Illyés Tibor

Az ünnepi eseményen Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere kiemelte, hogy az 1960-as olimpián aranyérmes Török Gyula a kerület díszpolgára, az önkormányzat örömmel támogatta a terem létrehozását. Mindemellett reményét fejezte ki, hogy a létesítmény zarándokhellyé is válhat később, majd emléktáblát is állítanak a legendás bokszolónak a teremben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.