Sportközpont

Megalakult a Nemzeti Kézilabda Akadémia első regionális központja Szegeden

A szervezet célja az utánpótlás-nevelés, valamint a kézilabdasport népszerűsítése Románia és Szerbia magyarlakta részein.

2015.01.23 16:25MTI
Facebook/Nemzeti Kézilabda Akadémia

Megalakult a Mocsai Lajos szakmai és sporttudományi igazgató által vezetett Nemzeti Kézilabda Akadémia első regionális központja Szegeden.

A központ működését helyi partnerként a Tisza Volán SC segíti, felügyeli, szponzorként pedig a kezdeményezés mellé állt Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a szegedi székhelyű KÉSZ Csoport is.

A cég pénteki közleményében kiemeli: a központ 6-14 éves korig támogatná a tehetséges fiúk és lányok fejlődését, majd ezután sportszakmai életutat nyújtanának akár a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Központban, akár a helyi első osztályú csapatoknál.

Amennyiben az utánpótlás-nevelés szempontjából sikeres lesz a szegedi regionális központ, a későbbiekben országszerte újabb központokat fognak létrehozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.