Labdarúgás

Ancelotti a legjobb klubedző

Carlo Ancelotti, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid trénere lett a legjobb klubedző labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.

2015.01.22 19:54MTI

A szervezet honlapjának beszámolója szerint az olasz szakember - aki 2007-ben az AC Milan edzőjeként már elnyerte ezt a címet - 169 ponttal győzött a voksoláson. A második helyen Diego Simeone, a városi rivális spanyol bajnok Atlético Madrid argentin vezetőedzője végzett, míg a harmadik a 2009-ben és 2011-ben győztes, jelenleg a Bayern München kispadján ülő spanyol Josep Guardiola lett.

2014 legjobb klubedzői:
1. Carlo Ancelotti (olasz, Real Madrid) 169 pont
2. Diego Simeone (argentin, Atlético Madrid) 139
3. Josep Guardiola (spanyol, Bayern München) 76
4. José Mourinho (portugál, Chelsea) 15
5. Unai Emery (spanyol Sevilla) 11
6. Manuel Pellegrini (chilei, Manchester City) 8
7. Jürgen Klopp (német, Borussia Dortmund) 7
8. Antonio Conte (olasz, Juventus) 6
9. Ronald Koeman (holland, Southampton) 3
10. Rudy Garcia (francia, AS Roma) 2

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.