Rászorulóknak

Ételt osztottak a Fradi játékosai

Ötszáz adag ételt osztottak ki a rászorulóknak a Ferencvárosi Torna Club (FTC) futballistái az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársaival közösen csütörtökön Budapesten.

2015.01.22 17:51MTI
MTI/Illyés Tibor

A segélyszervezet közleménye szerint az FTC-vel tavaly megkötött stratégiai együttműködés jegyében a Groupama Aréna előtt, a Sas szobornál felállított munkasátorban osztottak ebédet a rászorulóknak.

Az ételosztás a kezdő eseménye volt a Fradi 2015-ös társadalmi felelősségvállalási programjának, amelynek során minden hónapban igyekeznek különböző módon bekapcsolódni embertársaik megsegítésébe - idézte a közlemény Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját.

MTI/Illyés Tibor

A jótékonysági eseményen részt vett az FTC futballcsapatának több tagja, köztük Dibusz Dénes, Gera Zoltán, Böde Dániel, a kerethez újonnan csatlakozott Hajnal Tamás és Varga Roland, a légiós Roland Lamah és Somalia, valamint a vezetőedző Thomas Doll is. A labdarúgók a babgulyás, az édesség és forró tea osztása mellett beszélgettek is a rászorulókkal.

Nagy Ákos, az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy másfél óra alatt elfogyott az ötszáz adag ebéd, elsősorban a környéken élő hajléktalanok, kisnyugdíjasok és munkanélküliek éltek a lehetőséggel.

"Az akció lényege az volt, hogy felhívjuk a figyelmet, nem csupán az adventi időszakban van szükség a rászorulók megsegítésére, hanem az év mind a 365 napján" - emelte ki Nagy Ákos.

Az FTC és az Ökumenikus Segélyszervezet az együttműködés keretében a közelmúltban nagy mennyiségű ruhaadományt gyűjtött össze, amelynek a szétosztása már tavaly, az adventi időszakban megkezdődött, és még mindig tart.

A csütörtök délutáni eseményhez az ételt a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. biztosította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.