Két gól a görögök ellen

Férfi vízilabda világliga: Athénban is nyertünk

Győzelemmel folytatta szereplését a világliga európai selejtezősorozatában a magyar férfi vízilabda-válogatott: a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította együttes kedd este vendégként győzte le a görög válogatottat két góllal.

2015.01.20 20:08MTI

Eredmény:
világliga, európai selejtező, A csoport:
Görögország-Magyarország 13-15 (5-4, 3-5, 3-3, 2-3)
a magyar góldobók: Vámos 4, Hosnyánszky, Madaras 3-3, Hárai, Bátori, Erdélyi, Salamon, Varga Dénes 1-1

Az athéni mérkőzés előtt két hazai találkozóját egyformán játszi könnyedséggel nyerte a világbajnoki címvédő, tavaly Eb-ezüstérmes magyar csapat: előbb november 18-án, a vl-négyes nyitómeccsén 13-6-ra győzte le a szlovákokat Debrecenben, majd december 10-én a románokra mért 20-10-es vereséget Miskolcon.

A csoportriválisok közül a legerősebb kedden várt a csapatra. A görögök jól is kezdtek az Olympiakosz uszodájában: az első negyedben 1-0 után is rendre vezettek, 3-1-re, majd 4-2-re is, mígnem a magyarok - Vámos Márton duplájának is köszönhetően - 4-4-nél beérték őket. A nyitó játékrész végén aztán megint a házigazdák álltak jobban (5-4).

A második nyolc percet Bátori Bence egyenlítő gólja vezette be (5-5), ám a görögök megint elléptek kettővel (7-5). Erdélyi Balázs ravasz megoldása, majd Hosnyánszky Norbert büntetője révén lett újfent egyenlő (7-7), majd 8-8-at követően vezetett először a magyar együttes: a triplázó Vámos szerzett bombagólt, így 9-8-as vendégelőnynél jött a nagyszünet.

A harmadik negyedben visszavette a vezetést a görög válogatott. Varga Dénes egyenlítése (10-10) után a hazaiak menetelését viszont már megállította a Benedek-legénység, amelyből előbb Madaras (10-11), majd Hosnyánszky volt eredményes (11-12).

Utóbbi a befejező negyedben is maradandót alakított: távolról védhetetlenül lőtt a görög kapuba, s ezzel először volt kétgólos a magyar előny (11-13). Ötméteresből szépítettek a görögök, válaszul a játékrész közepén Madaras lefordulás után harmadszor is bevette a görögök kapuját (12-14). De még nem volt vége: szűk két perccel a dudaszó előtt 14-13-ra felzárkóztak a vendéglátók, csakhogy Vámos negyedszer is betalált (13-15), s innen már nem volt esélye a görög csapatnak.

A csoportkör negyedik fordulójában a magyar csapat a szlovákokkal játszik idegenben, február 17-én. A kvartettből csak az első helyezett lehet ott a nyári, olaszországi nyolccsapatos szuperdöntőben, amelynek győztese részvételi jogot szerez a riói olimpiára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.