Női vízilabda Euroliga

38-0-ás szentesi siker

A Szentesi Uszodában az orosz Izmajlovo elleni, csütörtöki 11-6-os siker után pénteki fellépésén is diadalmaskodott a Szentes női vízilabdacsapata, amely az Euroliga magyarországi selejtezőcsoportjában kiütéses, 38-0-ás győzelmet aratott a svájci Kreuzlingennel szemben.

2015.01.17 08:05MTI

Eredmény, Euroliga, selejtező, C csoport, 2. játéknap:
Hungerit-Szentes - Kreuzlingen (svájci) 38-0 (11-0, 9-0, 10-0, 8-0)
a magyar csapat góldobói: Bujka 9, Kövér-Kiss 6, Van Der Sloot, Győri 5-5, Hevesi 4, Pócsi, Gémes, Kádár 2-2, Miskolczi, Rácz, Pengő 1-1

A hazai együttes világ- és Európa-bajnoki bronzérmes centere, a végül kilenc (!) találatig jutott Bujka Barbara révén már az első percben megszerezte a vezetést, s a folytatásban sem kegyelmezett jóval szerényebb tudású ellenfelének. Jellemző, hogy már az első negyedben 11 gólig jutott a Szentes. A svájciak ugyanakkor egyszer sem találtak be, míg a magyar együttesből a két kapus kivételével valamennyi játékos legalább egy alkalommal eredményes volt.

A nap másik mérkőzésén:
Mataro (spanyol)-Izmajlovo (orosz) 11-4 (3-2, 4-2, 2-0, 2-0)

A csoport ötödik szereplője, az orosz Kirisi szabadnapos volt. A Szentes szombat 20 órától ellene folytatja a selejtezősorozatot. A csoportból az első kettő jut tovább.

Az Euroliga másik magyar résztvevője, az UVSE a franciaországi Lille-ben az A jelű ötösben pénteken sikerrel mutatkozott be: a fővárosi alakulat az orosz Uralocskát verte hat góllal.

Korábbi eredmény:
UVSE-Centrál - Uralocska (orosz) 20-14 (6-5, 5-2, 5-4, 4-3)

A csütörtökön rögtön pihenőnappal kezdő UVSE szombaton kétszer is vízbe száll: elébb a szerb Crvena zvezdával játszik 11.30 órától, majd 20 órától a spanyol Sabadell következik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.