Milyen is TF-esnek lenni

Nyílt napot tart az újra önálló Testnevelési Egyetem szombaton

Az egyetem hallgatói közül Szávay Ágnes többszörös WTA-tornagyőztes teniszezőnő és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó osztja meg élményeit, tapasztalatait a jelenlévőkkel arról, hogy milyen is TF-esnek lenni.

2015.01.16 00:30MTI

Nyílt napot tart az újra önálló Testnevelési Egyetem szombat 10 órától az Alkotás utca felőli új épület aulájában.

Az intézmény 2000 és 2014 között a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karaként működött, de tavaly szeptember 1-jén visszanyerte önállóságát. A nyílt napon többek között köszöntőt mond Mocsai Lajos rektor, valamint az intézmény munkatársaitól az érdeklődök tájékoztatást kaphatnak az egyetem képzéseiről. Az egyetem hallgatói közül Szávay Ágnes többszörös WTA-tornagyőztes teniszezőnő és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó osztja meg élményeit, tapasztalatait a jelenlévőkkel arról, hogy milyen is TF-esnek lenni.

A Testnevelési Egyetem legfőbb célja és küldetése - ahogy a TF közleménye fogalmaz -, hogy a sport világának hazai és nemzetközi szereplőit a legkorszerűbb tudás átadásával képezze. Az intézmény továbbá fontos feladatának tartja a feltörekvő nemzedék egészségtudatos és aktív életmódra való nevelését, valamint a teljes lakosság "sportosabbá" formálását. A magyar olimpiai bajnokok edzőinek 99 százaléka a Testnevelési Egyetemen szerzett képesítést. Az intézmény minden tudományos hátteret biztosít ahhoz, hogy a magyar sportolók felkészült sportszakemberek segítségével a jövőben is világszínvonalú eredményeket tudjanak elérni - olvasható a TF tájékoztatójában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.