Kemény sport

A magyar rúdtáncoslányok karácsonyi ajándéka: világbajnoki aranyérem!

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a rúdtánc Magyarországon éppúgy, ahogy világszerte. A magyar lányok kiemelkedő eredményt értek el: a december 13-án Prágában megrendezett világbajnokságon ugyanis összesen hat érmet gyűjtöttek be!

2014.12.22 23:30ma.hu
Fotók: szlavyesztersajto

A komoly erőnléti felkészültséget és előadóművészi tehetséget igénylő sport hamarosan olimpiai versenyszámmá is válhat – és amennyiben így lesz, újabb sprotágban várhatunk kiemelkedő eredményeket a magyar olimpikonoktól.

A Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin páros a szeptemberben elnyert Európa-bajnoki aranyérem után most a világbajnoki aranyat is elhozta felnőtt duó kategóriában az European Pole Sport and Workout Union által megrendezett bajnokságon.

Hihetetlen teljesítmény ez, hiszen a páros alig négy hónapja állt össze – a kétszeres Európa-bajnok Szlávy Eszternek ugyanis augusztusban partnert kellett cserélnie.

Eszter sokáig csupán hobbiként foglalkozott a sportággal, míg 2014 januárjában feladta orvosi karrierjét, hogy teljes egészében a sportnak szentelhesse magát – és hihetetlen sikerei azóta folyamatosan igazolják döntése helyességét.

Katalin kisgyermekes anyukaként kezdett el 2013-ban a sportággal foglalkozni, és szenvedélye hamarosan a hivatásává is vált: ma már mindketten rúdtánc-oktatóként dolgoznak saját iskolájukban.

A magyar delegáció további eredményei:
Bardóczy Ilka egyéniben, profi A kategóriában ezüstérmes lett, Bökfi Réka profi B kategóriában szintén ezüstérmet szerzett. Kelemen Orsolya amatőr B kategóriában a harmadik helyen végzett. A juniorok között Komenda Zsófia egyéni B kategóriában aranyérmet nyert, Cselőtei Zsófia és Cselőtei Boglárka pedig junior duó kategóriában végzett az első helyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.