Átadták

A női pólósok világliga-meccsének helyszíne az új győri uszoda

A szombaton átadott, 3,2 milliárd forintból elkészült új győri Aqua Sport Központban januárban a magyar női vízilabda-válogatott világliga-mérkőzést játszik majd.

2014.12.20 18:24MTI
MTI fotó: Krizsán Csaba

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Győr fideszes polgármestere beszédében úgy fogalmazott, hogy a győriek a kormánnyal és a város vezetésével alkottak szépet, és sok győri álma vált valóra azzal, hogy 50 méteres medence épült a városban. A MOB elnöke reményét fejezte ki, hogy az élsportolókon kívül a fiatalok számára is "jó környezet" lesz az uszoda.

Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára szerint a komplexum sok sikert rejt magában.

Simon Csaba, a kivitelező Győr Projekt Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mintegy tízezer négyzetméter alapterületű uszodában egy 50x25 méteres nagy, illetve egy 10x16 méteres tanmedencét építettek. A komplexum 1200 ember befogadására alkalmas.

A nagy medence nemzetközi minősítéssel rendelkezik, ózontechnológiás vízkezelő rendszert és Omega időmérő rendszert építettek ki, amelyek mind megfelelnek a Nemzetközi Úszó Szövetség előírásainak. Az uszoda része még 33 egyszemélyes, 4 csoportos és 2 edzői öltöző.

Simon Csaba kiemelte: az építkezést jövőre folytatják, hiszen a kormánytól elnyert 9,6 milliárd forintos fejlesztésnek az uszoda építése csak egy része volt. Külső medencével, atlétikai és tenisz versenyek, valamint labdarúgó-mérkőzések lebonyolítására alkalmas pályákkal folytatódik az építkezés.

Az átadó ünnepségen Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó úgy fogalmazott, hogy az uszoda nem csak hazai, de világviszonylatban is megállja a helyét.

Az ünnepség a győri vízisport egyesületek bemutatóival zárult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.