Női kézilabda Eb

A hajrára összeomlottak a dánok, spanyolok az elődöntőben

A spanyol válogatott legyőzte a hajrára összeomlott vb-bronzérmes dán csapatot a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság debreceni középdöntős csoportjának utolsó fordulójában és ezzel bejutott a pénteki, budapesti elődöntőbe, ahol majd a címvédő montenegrói együttessel találkozik.

2014.12.17 19:59MTI
MTI/Czeglédi Zsolt

Eredmény: középdöntő, I csoport (Debrecen): 3. (utolsó) forduló: Spanyolország-Dánia 29-22 (15-12) 

Egészen a szünet előtti hajráig fej fej mellett haladt a két csapat, ekkor Lopez két góljával lépéselőnybe kerültek a spanyolok. A folytatásban szintén jól játszott a spanyol gárda, a 40. percben, 20-15-ös vezetésénél időt kértek a skandinávok.

Azonban nem kaptak lendületre, nyoma sem volt a magyarok elleni hétfői magabiztosságuknak, sőt, egyszerűen vergődtek, és a végén súlyos vereséget szenvedtek. Amennyiben a magyarok a norvégoktól kikapnak, akkor csoportjukban ötödik, összesítésben kilencedik helyen zárnak. Döntetlen esetén Németh András szövetségi kapitány alakulata csoportjában negyedik, összesítésben hetedik vagy nyolcadik lesz.

A győzelem pedig azt jelentené, hogy a házigazda pénteken az 5. helyért léphet pályára a budapesti Papp László Arénában, mivel Debrecenben harmadikként végez.

Korábban:
Románia-Lengyelország 24-19 (11-9)

Később:
Norvégia-Magyarország 20.30

Hétfőn játszották:
Dánia-Magyarország 23-20
Románia-Spanyolország 22-20
Norvégia-Lengyelország 26-24

Szombaton játszották:
Magyarország-Románia 20-19
Norvégia-Spanyolország 29-26
Dánia-Lengyelország 28-19

MTI/Czeglédi Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.