Több százan kísérték utolsó útján

Elbúcsúztatták Varga István világválogatott kézilabdázót

Több százan vettek végső búcsút szerdán a 71 éves korában elhunyt Varga István világválogatott kézilabdázótól a debreceni Köztemetőben.

2014.12.17 18:27MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

Az egykori csapattársak, barátok, ismerősök, szurkolók hosszú sorokban, egy-egy szál virággal rótták le kegyeletüket a sportlegenda ravatalánál. Varga István példakép Debrecenben, Magyarországon és szerte a világon - méltatta a város Hajós Alfréd-díjával kitüntetett sportolót Papp László, a város polgármestere.

Az egykori csapattársak nevében Süvöltős Mihály, az 1975-ben "a bombázó" Varga Istvánnal bajnokságot nyerő Debreceni Dózsa csapatkapitánya, a barátok nevében pedig Szentgyörgyi János sportújságíró búcsúzott az elhunyttól.

Varga István az 1970-es években a Debreceni Dózsa világklasszis átlövője volt, 127-szer játszott a válogatottban, ötször volt magyar bajnok, háromszor a magyar kupagyőztes csapat tagja és hatszor gólkirály.

Magyarországi pályafutása után a németországi Bielefeldben kézilabdázott. Varga Istvánt Abonyban, szűk családi körben szülei mellé helyezik örök nyugalomra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.