Női kézilabda Eb

A dánok elleni győzelemmel teljesíthető a cél

Amennyiben a magyar női kézilabda-válogatott hétfőn legyőzi a dán csapatot, akkor biztosan teljesíti a célkitűzést, a hat közé jutást, egyben megnyílik a lehetősége, hogy akár az elődöntőt is elérje.

2014.12.14 14:28MTI
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Németh András szövetségi kapitány együttese szombaton fantasztikusan küzdött, a végjátékban kétgólos hátrányt ledolgozva verte 20-19-re a románokat.

A keret legfiatalabb tagja, Tóth Gabriella - aki szeptember 3-án ünnepelte 18. születésnapját - szombaton tudta meg, hogy becserélik az Eb-re, aztán a hajrában azzal küldte pályára a kapitány, hogy legyen bátor.

"Igyekeztem meghálálni a bizalmat. Lehet, hogy nem látszódott rajtam, de nagyon izgultam. Aztán ahogy pályára léptem, a szurkolók segítettek, így minden megváltozott" - emlékezett vissza a szombat estére a mosonmagyaróvári irányító, aki a kritikus szakaszban két gólt dobott, továbbá kiharcolt egy hétméterest.

A szenzációsan védő Kiss Éva ugyancsak kiemelte a lelátóról kapott plusz erőt.

"Nekem Debrecen duplán hazai pályám, itt nevelkedtem. Ahhoz, hogy csak 19 gólt lőtt a román csapat, kellett a védelem is, az meg külön öröm, hogy én is hozzájárultam a fontos sikerhez" - mondta mosolyogva a Fehérvári KC hálóőre.

A kapitány nagyon büszke volt a válogatottra, nem győzte hangsúlyozni, hogy igazi csapatmunka hozta meg a győzelmet, a spanyolok ellen elveszített végjátékból tanulva szombaton végre sikerült begyűjteni a két pontot a hajrában.

"Változatlanul harcban vagyunk azért, hogy a harmadik helyszínen, Budapesten is pályára lépjünk. Vasárnap kis pihenő következik, aztán jön a dánok elleni szintén fontos találkozó. Ismerjük őket, de ők is minket, noha több mint négy éve találkozott legutóbb a két válogatott" - mondta Németh András.

Azon az ominózus összecsapáson, a dániai Aarhusban, világkupameccsen a házigazda 28-24-re diadalmaskodott, most a hazai pálya a Németh-csapatnak kedvezhet.

A program:

középdöntő, I csoport (Debrecen):

hétfő: Spanyolország-Románia 16.00 Lengyelország-Norvégia 18.15 Magyarország-Dánia 20.30

szerda: Lengyelország-Románia 16.00 Spanyolország-Dánia 18.15 Magyarország-Norvégia 20.30

vasárnap játszották: Magyarország-Románia 20-19 Norvégia-Spanyolország 29-26 Dánia-Lengyelország 28-19

Az állás: 1. Norvégia 6 pont, 2. Magyarország 4 (75-69), 3. Spanyolország 4 (82-77), 4. Dánia 3, 5. Románia 1, 6. Lengyelország 0

Az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik az Eb ötödik helyéért játszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.