Győzni kell

Női kézilabda Eb: cél a csoportelsőség

A magyar női kézilabda-válogatott célja, hogy csoportelsőként jusson a debreceni középdöntőbe a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon, ehhez csütörtökön le kell győzni az eddig hibátlan spanyol csapatot.

2014.12.10 16:32MTI

Németh András szövetségi kapitány együttese egy, kettő, három vagy a maximális négy ponttal juthat a 12 közé. Ez attól is függ, hogy a magyarokkal döntetlent játszott oroszok vagy a simán legyőzött lengyelek jutnak-e tovább a magyarok és a spanyolok mellett.

Az biztos, hogy a magyar-spanyol összecsapás eredménye "tovább megy". A kapitány elmondta: a lengyelek elleni védekezéssel - az első 45 percben - és a kapusteljesítménnyel maximálisan elégedett volt, és ennek köszönhető a siker. A támadójátékban van még javítani való, és szükség is lesz rá a spanyolok ellen.

"Az nyilvánvaló, hogy akkor van komoly esély Debrecenből Budapestre jutni a hat közé, ha már a csoportkörben jól állunk. Ehhez viszont a spanyolok ellen is győzni kellene. Bízunk a csapategységben és a szurkolóinkban" - mondta Németh.

A magyarok abban az esetben léphetnek tovább a maximális négy ponttal Győrből, ha előbb a lengyelek nyernek az oroszok ellen - ezzel kiesik a számításból az oroszok elleni döntetlen -, majd legyőzik a spanyolokat este. A másik ágon a norvégok kiemelkednek a debreceni csoportból, az ukránok pedig "lefelé lógnak ki", míg a dán és a román csapat döntetlenje azt jelenti, hogy ők értékes pontot veszítettek. A debreceni középdöntős hatosból az első három jut tovább.

A csoport, 3. forduló (csütörtök):
Oroszország-Lengyelország 18.15
Magyarország-Spanyolország 20.30
kedden játszották:
Magyarország-Lengyelország 29-23
Spanyolország-Oroszország 25-24
vasárnap játszották:
Magyarország-Oroszország 29-29
Spanyolország-Lengyelország 29-22

Az állás:
1. (és már középdöntős) Spanyolország 4 pont,
2. (és már középdöntős) Magyarország 3,
3. Oroszország 1,
4. Lengyelország 0

A csoportból az első három helyezett jut a debreceni középdöntőbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.