Érdi Mária kiválóan szerepelt

Hetedik a 16 éves magyar vitorlázó Las Palmasban

A mindössze 16 éves Érdi Mária kiválóan szerepelt a kanári-szigeteki Las Palmasban rendezett Olimpiai Hét elnevezésű vitorlás versenyen, amelyen a Laser Radial hajóosztályban a hetedik helyen végzett.

2014.12.10 15:27MTI

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a fiatal sportoló meggyőzően vitorlázott a kilenc futam során, s a teljesítménye azért is elismerésre méltó, mert a nemzetközi, 29 fős mezőnyben egy ellenfelét leszámítva mindenki idősebb volt nála.

Érdi edzője, Eszes Tamás emlékeztetett rá, hogy a balatonfüredi vitorlázó idén megnyerte a nyári ifjúsági világbajnokságot és a 19 évesek között is a második helyen végzett. Kiemelte, hogy tanítványa folyamatosan fejlődik, egyre közelebb kerül a nemzetközi élmezőnyhöz, eredményei értékét pedig növeli, hogy csak három éve versenyez komolyabban, s idén januárban került át az ötkarikás programban is szereplő Laser Radiál hajóosztályba.

"Kevesen érnek el ilyen gyors sikereket ebben a sportágban" - vélekedett Eszes Tamás, aki elárulta, hogy Érdi számára a távlati cél az, hogy a 2020-as olimpián bekerüljön a legjobb tízbe, ugyanakkor már a 2016-os riói játékokra is megpróbálnak kvótát szerezni, mert fontos tapasztalatszerzés lenne sportolója számára.

Az Olimpiai Héten még két magyar vitorlázó indult: Vadnai Jonatán 24., Vadnai Benjamin pedig 26. lett az ugyancsak olimpiai Laser Standard hajóosztályban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.