Hoppá: legendák Magyarországon

Tenisz legendák csatája: Björn Borg Budapesten búcsúzik

Budapesten, az október 9. és 12. között sorra kerülő Legendák csatája elnevezésű szeniortornán búcsúzik a versenyszerű játéktól Björn Borg, a svédek tenisz fenoménja.

2008.09.11 12:35ma.hu

"Én sem leszek már fiatalabb, ezért úgy döntöttem, hogy jövőre már nem kívánok részt venni ebben a sorozatban. Valószínűleg utána is fogok még játszani, hiszen a tenisz az életem, de legfeljebb már csak bemutató meccseken lépek pályára" - közölte az esemény budapesti sajtótájékoztatójára telefonon bejelentkező klasszis, hozzátéve: látta szerdán a svéd-magyar labdarúgó világbajnoki selejtezőt, és nagyon örült a 2-1-es hazai sikernek.

Ami az utolsó versenyére való ráhangolódást illeti, a családjával Londonban élő Borg elárulta, hogy heti 5-6 órát edz többek között junior játékosokkal, és kiváló erőállapotban van.

"Addig még fellépek Párizsban, Luxembourgban és Eindhovenben, szóval a formámmal nem lesz gond, és nagyon várom már, hogy valószínűleg utoljára összecsapjak még egyszer John McEnroe-val. Nem baj, ha megint előjönnek a dührohamai, engem sosem zavart a viselkedése" - nevetett az 52 éves legenda, aki az 1974-es Király Kupán járt először Budapesten, de nem szívesen emlékszik vissza rá, mivel két egyesbeli győzelme ellenére a svédek 3-2-re kikaptak a magyaroktól.

Taróczy Balázs főszervező - aki a zárónapon maga is ütőt ragad egy páros bemutató erejéig - arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a május óta hatalmas érdeklődés övezi az év egyik legrangosabb fővárosi sporteseményét, főleg a csütörtöki és a pénteki versenynapra fogynak gyorsan a 2000-9500 forintos jegyek.

Borg olyan sztárok társaságában érkezik a Papp László Sportarénába, mint az "örök rivális" McEnroe, továbbá Pat Cash, Goran Ivanisevic, Guillermo Vilas, Henti Leconte, Sergi Bruguera és Thomas Muster.

Az idén 12 állomásból álló versengésben olyan korábbi kiválóságok vehetnek részt, akik egyesben Grand Slam-döntőt játszottak, Davis Kupát nyertek vagy világelsők voltak.

A sajtótájékoztatóm elhangzott, hogy jövőre olyan "új" klasszisok csatlakoznak a Tour of Champions sorozathoz, mint Pete Sampras, Stefan Edberg, Michael Chang vagy Jevgenyij Kafelnyikov.

A budapesti torna nyolcfős mezőnye két csoportban küzd majd: a wimbledoni bajnokok négyesében kapott helyet Borg, McEnroe, Ivanisevic és Cash, míg a Roland Garroson legalább döntősök kvartettjében Bruguera, Muster, Vilas és Leconte szerepel.

A program:

október 9., csütörtök: Bruguera (spanyol)-Vilas (argentin) ; Muster (osztrák)-Leconte (francia) ; Ivanisevic (horvát)-Borg (svéd) ; McEnroe (amerikai)-Cash (ausztrál)

október 10., péntek: Leconte-Vilas;  Muster-Bruguera;  Borg-McEnroe Ivanisevic-Cash

október 11., szombat: Muster-Vilas ; Borg-Cash ; Leconte-Bruguera;  McEnroe-Ivanisevic

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.